Jagers plaatsen eendenkorven

HEETEN – De jagers van Wildbeheereenheid IJsselstreek Salland en Wildbeheereenheid Heeten hebben in de afgelopen periode eendenkorven geplaatst in hun werkgebied. Die korven bieden een veilige, warme en droge broedplaats voor de eenden.

De jagers plaatsen ze in of eigenlijk boven het water, daar waar de eenden hun natuurlijke habitat hebben. Januari en februari zijn de maanden om eendenkorven te plaatsen. De eendenstand lijkt achteruit te gaan. Zowel het nest met eieren als de jonge kuikens zijn kwetsbaar voor predatoren en extreme weersinvloeden, denk aan de huidige sneeuw en harde wind. Eendenkorven zijn meestal gevlochten van wilgentenen, maar worden ook wel van rietstengels gemaakt. Dit gebeurt door professionele mandenvlechters. Een andere variant is de zogenaamde hooirol. Deze is iets eenvoudiger en kan ook zelf gemaakt worden. Daar waar een eendenkorf slechts één enkele ingang heeft is een hooirol van beide zijden toegankelijk.
Meer informatie op staging2.jagersvereniging.nl/jagen/ecologie/eendenkorven/. Op wbeheeteneo.nl zijn meer foto’s te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.