Hoogwater: Commissaris van de Koning met pont naar Fortmond

.

OLST/WIJHE- De IJssel bereikte vandaag de hoogste stand van dit jaar tot nu toe. De rivier staat nu op 4,03 meter boven NAP. Morgen zal dit naar verwachting nog stijgen naar 4,09 meter. Dit betekent voor sommige bewoners van Fortmond dat een bootje de enige manier is om van en naar huis te komen.

De commissaris van de Koning, Andries Heidema, en zijn echtgenote kwamen er vanmiddag poolshoogte nemen. Samen met burgemeester Ton Strien maakten ze een overtocht met het speciale hoogwater pontje van de gemeente Olst-Wijhe. De commissaris heeft deel uitgemaakt van de Deltacommissie en is mede daarom bijzonder geïnteresseerd in het hoge water. Hij liet zich door de medewerkers van de veerdienst informeren over hun werkzaamheden. Ook sprak hij enkele inwoners van Fortmond. De burgemeester benadrukte dat de mensen op Fortmond goed weten wat het betekent als de toegangsweg onder water komt te staan en dat zij zich altijd goed voorbereiden.
Bij De Loswal in Wijhe kwamen veel mensen kijken naar het hoge water. Van de daar gelegen camperplaats is alleen een verkeersbord nog de stille getuige. Ook fotograaf Arnold Roolvink ging vandaag even kijken. Hij schoot er meerdere foto’s met een drone en een filmpje. De foto van de overtocht van de Commissaris van de Koning, zijn vrouw en de burgemeester komt van de gemeente Olst-Wijhe.

Voor het filmpje zie: Hoogwater bij de IJssel

Meer foto's

.
.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.