Honderden kaarten voor 100-jarige uit Heino

HEINO – Mevrouw Van der Kolk-van de Klippe uit Heino vierde afgelopen vrijdag haar 100-ste verjaardag. Vanuit de hele regio (tot zelfs Erp en Emmeloord aan toe) kreeg ze felicitatiekaarten, waarvan een aantal met een postzegel van haar eigen afbeelding. Zaterdagmiddag stond de teller op 285! Burgemeester Martijn Dadema feliciteerde haar via een beeldbelverbinding.

Derkje van der Kolk-van de Klippe groeide op in Lemelerveld als de tweede van twaalf kinderen. In 1947 trouwde ze met Gerrit van der Kolk en verhuisden de twee naar Loenersloot. In 1986 verhuisde het echtpaar naar Heino. Daar waren ze samen betrokken bij het verenigingsleven en de kerk. Derkje en Gerrit van der Kolk (ook hij leeft nog) hebben vier kinderen, zeven kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Ze hebben ze graag allemaal om zich heen, maar dat kon bij haar vorige verjaardag voor het laatst. Het via beeldbellen tegelijk zien van alle kinderen was een hele ontdekking voor Derkje. Het echtpaar heeft samen veel reizen gemaakt, onder meer naar familie in Canada en naar Frankrijk. Het gehoor is slecht, maar Derkje leest nog graag. Ze is zorgzaam, heeft altijd voor haar gezin klaar gestaan en is optimistisch. Het koken laat ze nu voor een groot gedeelte over aan anderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.