Herinrichting voorplein gemeentehuis Dalfsen van start

DALFSEN – De werkzaamheden aan het voorplein van het gemeentehuis van Dalfsen zijn op 22 februari van start gegaan. De werkzaamheden zijn opgesplitst in twee fases, daardoor is het gemeentehuis gedurende de werkzaamheden te allen tijde bereikbaar voor bezoekers. De verwachting is dat de werkzaamheden afgerond zijn op 10 mei 2021.

Om de veiligheid van iedereen te waarborgen worden de werkvakken duidelijk afgezet en zijn looproutes aangegeven. Het definitief ontwerp is te bekijken op staging2.ntp.nl/projecten/VoorpleinDalfsen. De parkeerplaatsen op het voorplein komen tijdens de werkzaamheden te vervallen. Op de grote parkeerplaats voor het gemeentehuis zijn parkeerplaatsen voor mensen die moeilijk ter been zijn. In verband met de werkzaamheden is de maximale snelheid op de Raadhuisstraat verlaagd naar 30 km/h.
Op donderdag 11 maart is er van 18.30 tot 19.30 uur een digitale bijeenkomst voor geïnteresseerde inwoners. Ontwerper van het voorplein Mien Ruys vertelt over de totstandkoming van het schetsontwerp van het plein. De gemeente en uitvoerder NTP leggen wat uit over de uitwerking van het ontwerp en de technische keuzes die gemaakt zijn. Vervolgens geeft NTP een korte uitleg over de uitvoering. Deelnemers kunnen vervolgens vragen stellen. Kijk voor deelname aan deze bijeenkomst op staging2.ntp.nl/projecten/VoorpleinDalfsen. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Planning

In de week van 22 februari wordt gestart met het opbreken van de eerste fase van de bestaande verhardingen op het plein. Dit neemt behoorlijk wat tijd in beslag, omdat de tegels (in het kader van duurzaamheid) op een andere locatie binnen de gemeente worden hergebruikt. Vervolgens wordt de nieuwe inrichting van de eerste fase gerealiseerd. Hier kunnen bezoekers gebruik van maken als de tweede fase wordt opgebroken.Bij de herinrichting van het plein is rekening gehouden met de optimale invulling van de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid voor alle gebruikers. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het gemeentehuis te alle tijden bereikbaar blijft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.