Hans Groen halverwege zijn zes ‘Raalte-marathons’

RAALTE – De eerste drie van de in totaal zes marathons in drie maanden zitten erop voor Hans Groen; afgelopen zaterdag liep hij de bekende afstand van 42 km en 195 meter (en wat extra voor de zekerheid) in de vorm van de letter A (net als die van twee weken eerder). Over nog drie marathons in de komende zes weken heeft hij ‘Raalte’ letterlijk op de kaart gezet voor het goede doel. Voor dat goede doel, Stichting Leergeld Salland, is inmiddels al ruim 1.000 euro ingezameld. “Mijn streefgetal is trouwens 5.000 euro. Er zijn nog zoveel toezeggingen van familie, vrienden, leerlingen en bekenden, dat gaat dus zeker lukken. Peter Veldmaat die de inzameling coördineert gaat zelfs uit van zeker 10.000 euro. Die is druk bezig met allerlei acties.” Fysiek gaat het dirigent, muziekleraar, componist en fanatiek hardloper Groen ook na meer dan 125 kilometer hard lopen in vier weken goed af. De Raaltenaar liep in zijn 57-jarige leven de marathon al 142 keer eerder (exclusief dus de drie van afgelopen anderhalve maand). “Vooral de steun van supporters onderweg is geweldig mooi. Dan stop ik ook even om coronaproof een praatje te maken. Die mensen staan daar te blauwbekken voor mij, dan loop je niet gewoon door natuurlijk. Daarna ga ik weer door in mijn rustige tempo van rond de 10 kilometer per uur. Door zo’n praatje duurt het dan wat langer dan 4,5 uur, maar dat is geen probleem.” Op de speciale site (staging2.raalteopde kaart.nl) is de laatste stand van zaken te zien. Elke donatie is welkom op NL33 RABO 0142900346 (met vermelding marathons).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.