Gratis snoeihout inleveren tijdens Snipperroute in gemeente Raalte

RAALTE – ANV Salland rijdt van 1 tot en met 5 maart door de gemeente Raalte om gratis snoeihout op te halen in het buitengebied. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente. Wethouder Frank Niens: “We zijn twee jaar geleden gestart met deze Snipperroute en het blijkt een groot succes. De route wordt in maart en december gereden. Vooral in maart zien we veel belangstelling. Vorig jaar hebben heeft ANV Groen Salland maar liefst zeventig adressen bezocht.”

Het hout wordt versnipperd en kan eventueel worden afgenomen voor 10 euro per kubieke meter. Alleen hout dat geen blad bevat is welkom. Snoeiafval van meidoornheggen, beukenhagen, coniferen en van laurier is helaas niet geschikt om te versnipperen. Dat geldt ook voor stronken of stobben, kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout en rasterpalen. Meer dan zes kubieke meter in de aanbieding? Dan wordt het snoeihout aan huis versnipperd en afgevoerd. In het geval van minder dan zes kubieke meter snoeihout wordt een gezamenlijke verzamellocatie aangewezen. Inwoners van het buitengebied kunnen zich ook samen met hun buren aanmelden. De locatie waar het hout wordt neergelegd/aangeboden om te versnipperen moet goed bereikbaar zijn met groot materieel: liefst vooraan bij de weg/inrit.
Aanmelden kan tot 22 februari door te mailen naar ANV Groen Salland, via info@groensalland.nl. Geef daarbij aan dat het om de Snipperroute van de gemeente Raalte gaat. Dan krijg je vervolgens een aanmeldformulier toegestuurd, dat ingevuld teruggestuurd dient te worden. Na aanmelding neemt ANV Groen Salland contact op om de datum waarop zij langskomen door te geven en door te spreken hoe het hout klaargelegd moet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.