GGD IJsselland bezig met nieuwe vaccinatielocatie in Deventer

ZWOLLE – GGD IJsselland maakt in Deventer een vierde locatie in de regio klaar voor coronavaccinaties. Het gaat om het Morrespand in Runshopping Centre de Snipperling. De datum waarop GGD IJsselland begint met vaccineren op deze locatie is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Mogelijk is dat pas in april het geval. De GGD brengt de locatie de komende weken in gereedheid. Deze wordt goed toegankelijk voor een brede doelgroep.

De locatie in Deventer gaat functioneren naast de twee bestaande vaccinatielocaties in Zwolle en Hardenberg en de komende vaccinatielocatie in Kampen. De keuze voor Deventer is gemaakt door te kijken naar de landelijke spreiding van vaccinatielocaties. Naast Zwolle en Hardenberg, Kampen en Deventer, komen er de komende tijd nog meer vaccinatielocaties bij in IJsselland. “De keuzes voor locaties en de timing van de start van de vaccinaties per locatie is een puzzel”, zo laat de GGD weten. “De landelijke spreiding is belangrijk, zodat de locaties voor zo veel mogelijk mensen bereikbaar zijn. Verder moet opschalen mogelijk zijn en is voor elke locatie voldoende medisch personeel nodig, zoals een toezichthoudende arts. Tot slot is het essentieel dat de locatie groot genoeg is om een paar honderd vaccins per dag te verwerken en zo verspilling te vermijden.”
Het is nog niet zeker welke doelgroepen het eerst gevaccineerd worden in de vaccinatielocatie in Deventer. De Rijksoverheid bepaalt wie wanneer aan de beurt is. Mensen die een uitnodiging voor de vaccinatie krijgen, kunnen zelf kiezen bij welke locatie zij de afspraak maken. Dat kan ook buiten de eigen GGD-regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.