Home / Sallandcentraal / D66 tevreden over antwoorden op vragen over boodschappenboete

D66 tevreden over antwoorden op vragen over boodschappenboete

RAALTE – D66 Raalte is tevreden met de antwoorden die het college van B&W heeft gegeven naar aanleiding van de vragen over de zogenaamde boodschappenboete. Recentelijk werd bekend dat een vrouw uit de gemeente Wijdemeren 7.000 euro terug moet betalen aan de gemeente omdat ze als bijstandsgerechtigde jarenlang wekelijks een tas boodschappen van haar moeder kreeg. Dat leidde tot nogal wat ophef. Reden voor D66 om in de pen te klimmen om te vragen hoe dat in de gemeente Raalte zit. “Uit de beantwoording van het college blijkt dat, ondanks de beperkte ruimte in de wet, de gemeente maatwerk biedt en er rekening wordt gehouden met bijzondere individuele omstandigheden”, zo meldt D66. “Bovendien kijkt de gemeente nadrukkelijk naar de mate van verwijtbaarheid en waar mogelijk wordt eerst een waarschuwing gegeven.”

Lees ook

Ilona Hiddes van start als financieel coach

Raaltese helpt om kosten en uitgaven beter in beeld te krijgen RAALTE – Ilona Hiddes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.