Creatief denken, plannen en organiseren voor Podium Heino

HEINO – Financieel gezien is de lockdown een ramp voor de theaterwereld. Dat stelt het team achter Theater Podium Heino. De onzekerheid zorgt bovendien voor de nodige onrust in de agenda. Er moet flink geschoven worden met de voorstellingen. Toch houden de vrijwilligers moed. Ze denken al na over het nieuwe theaterprogramma 2021-2022. “Daarbij is enige creativiteit wel nodig, vanwege de grote onzekerheid omtrent het coronavirus.”

Vijf van de geplande elf voorstellingen in dit seizoen konden doorgaan. De andere zes zijn doorgeschoven naar een nieuwe datum. Soms nog in dit theaterseizoen en soms naar seizoen 2021-2022. “De kaartbezitters van niet gespeelde voorstellingen kregen hier steeds persoonlijk bericht over”, zo meldt het team achter het theater. “Voor ons was het bijzonder prettig dat men positief reageerde op deze doorschuifacties. Eén voorstelling moest voor de vijfde keer doorgeschoven worden. Maar gelukkig werkten zowel de artiesten als de impressariaten geweldig goed mee.”
In het programma van het nieuwe seizoen zijn nu al drie voorstellingen van het vorige seizoen opgenomen (de cabaretvoorstelling Anne en Lisa, de kindervoorstelling Gonnie en Gijsje en de cabaretvoorstelling Beperkt Houdbaar). “Of er nog meer voorstellingen worden doorgeschoven, hangt af van de lockdown. Mocht de lockdown in zijn huidige vorm ook nog in maart en april gehandhaafd blijven, dan zullen we de nog te houden voorstellingen overhevelen naar het nieuwe seizoen. Dit is dus de onzekerheid waar niet alleen wij, maar alle theaters mee geconfronteerd worden. Niemand durft nu voorstellingen te boeken. Aan de artiesten ligt het niet, want zij willen graag komen ongeacht de speeltijd. Iedereen wil wel twee keer één uur komen spelen. Financieel gezien is het een ramp. Als voorstellingen niet doorgeschoven kunnen worden en geannuleerd moeten worden, dan is daar een bepaald vergoedingssysteem voor in het leven geroepen door de theaters in overleg met de impresariaten. Per voorstelling is dat uiteraard verschillend, maar het kost veel geld.”
Daarnaast zijn de vrijwilligers momenteel bezig om de foyer en garderobe aan te passen. Mensen die daarover mee willen denken, kunnen zich melden via info@podiumheino.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.