Corona-investeringsregeling voor kleine culturele initiatieven in Overijssel

ZWOLLE – Nu koren, (muziek)verenigingen, podia, musea en theaters voorlopig nog moeten inspelen op de coronamaatregelen bieden de provincie Overijssel en Cultuurfonds Overijssel een helpende hand. Inmiddels is de corona-investeringsregeling Kleine Culturele Initiatieven geopend. Er is in totaal 200.000 euro beschikbaar.

Stichtingen en verenigingen die actief zijn op het gebied van cultuur in Overijssel én voldoen aan de algemene richtlijnen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, kunnen 500 tot tot 2.500 euro aanvragen voor investeringskosten om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Een koor dat extra repetitieruimte huurt om op anderhalve meter te kunnen repeteren, de aanschaf van audiovisuele middelen of technische middelen om de cultuurbeleving op afstand te vergroten of de aanschaf van applicaties voor het managen van bezoekersaantallen; het is een greep uit de voorbeelden die in aanmerking kunnen komen voor deze corona-investeringsregeling.
Gedeputeerde Roy de Witte is blij met de ondersteuning voor deze initiatieven: “Met deze investeringsregeling kunnen we culturele initiatieven een steuntje in de rug geven om in te spelen op de maatregelen. Ik zie allerlei creatieve oplossingen ontstaan om -op afstand- toch samen iets te kunnen ondernemen.”
Een aanvraag indienen kan via de reguliere procedure van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel: staging2.cultuurfonds.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.