CDA trapt verkiezingscampagne af

REGIO – De Tweede Kamerverkiezingen komen eraan en dus zien we ze weer overal in het land: vertegenwoordigers van de politieke partijen. Het CDA trapte afgelopen zaterdag de verkiezingscampagne af in Overijssel. Ook in Salland trokken CDA’ers eropuit.

Aan de partij de taak om zich goed zichtbaar te maken. Even voor de duidelijkheid: de kandidatenlijst van de partij voor de Tweede Kamer bevat zes namen uit Overijssel. Stemmenkanon Pieter Omtzigt uit Enschede staat op de tweede plek en Hilde Palland uit Kampen op de twaalfde. De daarna volgende kandidaat, Piet-Cees van der Wel uit Hardenberg, is nummer 35. De partij heeft momenteel negentien zetels. Maurits von Martels uit Dalfsen bedankte, nadat hij op een overkiesbare plaats was gezet, voor de eer. Boeren morren ondertussen dat de partij minder voor hen wil betekenen.
De dag werd geopend met het bezorgen van verrassingsontbijtjes, ‘s middags volgde een online meet & greet en ‘s avonds was er een pubquiz. Aanwezig waren onder andere Kamerlid Hilde Palland, minister Bijleveld, CDA-prominent Sabine Uitslag en de Sallandse lijstduwer Lisanne Spanbroek (uit Olst).
Leden van het CDA konden in aanloop naar deze kick-off mensen met een vitaal beroep nomineren voor een verassingsontbijtpakket. Lisanne stond daarom dit weekend op de stoep bij een boerenfamilie in het buitengebied van Wijhe/Lierderholthuis. Andere genomineerden uit de gemeente ontvingen een kaartje om hen te bedanken voor al het goede werk. “De tijd rond Valentijnsdag is een goede reminder om na te denken wie er voor jou toe doet”, stelt Lisanne. “In deze coronatijd heb ik een aantal keer kaarten geschreven voor onze ouderen en geld gedoneerd aan initiatieven zoals CV de Iesselzotten, een actie voor de voedselbank, kinderboerderij De Vijverhof, Goede Buren, Kerkbalans, de Zingende Badmutsen etc. We proberen er allemaal wat van te maken. Zij met een vitaal beroep hebben de boog extra lang gespannen. Meer dan ooit ben ik me er van bewust hoe afhankelijk we van elkaar zijn en het alleen samen kunnen volhouden.”

Meer informatie over de kandidaten is te vinden op: staging2.stemvanderegio.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.