CDA Raalte wil De Tippe openen voor winterzwemmen

HEINO – Is het mogelijk om binnenkort het openluchtzwembad de Tippe op een verantwoorde manier te openen voor publiek? Dat vraagt de fractie van het CDA Raalte aan het college van B&W van Raalte. Er is een grote behoefte om te bewegen en te zwemmen, zo signaleert het CDA.

“Het zou toch mogelijk moeten zijn om aan de richtlijnen te voldoen”, aldus raadslid Jeroen Neimeijer. “Ook in open water is het immers toegestaan om te zwemmen, mits de 1,5 meter in acht wordt genomen, dus waarom dan niet onder toezicht en met de nodige restricties in het buitenzwembad?” Ook de vrijwilligers die samen met het Sportbedrijf Raalte het zwembad draaiende houden, zijn enthousiast en willen aan de gang. “Veel bewegen is het advies deze dagen, zou dus toch mooi zijn als dat hier in dit mooie openlucht zwembad kan”, stelt Rutger ter Laak namens de vrienden van de Tippe. “Je ziet op dit moment in verschillende plaatsen in Nederland dat het een succes is.” Sportbedrijf Raalte ziet het volgens het CDA Raalte ook positief in: organisatorisch kan het prima, het reserveringssysteem is er nog van afgelopen zomer en ook wat betreft de routing is het prima te doen om aan de 1,5 meter te voldoen. Het zal erop neer komen dat er ieder uur zestien personen in het bad kunnen.
Mocht het idee het groene licht krijgen van de gemeente dan ligt er nog wel een flinke schoonmaakklus te wachten. “Maar dat moet toch voor de opening van het seizoen gebeuren, dus dan doen we het nu een paar maanden eerder”, aldus Ter Laak. “Het Sportbedrijf geeft aan dat het in drie weken moet kunnen.”

1 REACTIE

  1. Wat een geweldig initiatief van het CDA en de vele enthousiaste vrijwilligers die Heino rijk is!
    Het lijkt mij toch dat B&W Raalte niet anders kan dan het enthousiasme van deze vrijwilligers, die niet beroerd zijn de handen uit de mouwen te steken, te honoreren met groen licht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.