Carolien Jonkman: Open je voor jouw geheim

Levenservaringen worden door het lichaam opgeslagen. Zo heeft ons lichaam een geheugen. We kunnen dit zien in onze houding, beweging, hoe we dingen zeggen, de spanning in onze spieren en andere zaken. Emoties en gevoelens op het moment dat je ze ervaart, onder woorden brengen, is best een hele klus. Zeker als je dat niet of voldoende geleerd hebt. Als je merkt dat de ander luistert, helpt dat om je gevoelens de aandacht te geven die ze verdienen. Het is heel belangrijk om tot je door te laten dringen dat wat jij voelt niet verklaard of beredeneerd hoeft te worden, wil het serieus worden genomen. Het mag er gewoon zijn. Meteen handelen naar wat de richtingaanwijzers van je lichaam bedoelen, is wel het fijnst.

Emoties, gevoelens, ervaringen en verhalen van voorouders kunnen door onze ouders doorgegeven zijn en ook in het lichaamsgeheugen aanwezig zijn. Eigenlijk hebben we ze naast de erfelijkheid met de paplepel ingegeven gekregen. Zo kwam een 75-jarige mevrouw voor genezing van een pijnlijke huiduitslag met rode gezwollen bulten die vaak heel erg jeuken. Het eerste wat we vanuit haar lichaamsbewustzijn ervoeren, was dat zij met haar moeder als peuter in een Jappenkamp had gezeten en daar had zij nog pijnlijk jeukende ervaringen van in haar lichaam. De mevrouw wist niet dat de ervaringen nog een invloed hadden in haar lichaam. Van veel van deze informatie in ons lichaam zijn we ons dus niet bewust. Met onze ‘gewone’ gedachten kunnen we hier ook niet bij. Praten over een ‘probleem’ werkt dus vaak niet voldoende.

En zo komen we in de praktijk- als mensen daarvoor openstaan en samen willen zijn tot bijzondere verrassingen. Een slanke mevrouw met goede leefstijl blijkt al jaren een verhoogde bloeddruk te hebben en kon deze familiaire verhoogde bloeddruk vrijgeven waardoor ze de tabletten met behulp van de huisarts kon afbouwen. Bij haar ging dit erg gemakkelijk.

Een jonge meid is snel gespannen en reageert daardoor snel boos. Een gespannen lichaam reageert vaak heftig omdat het je wil vertellen dat er iets niet klopt. Deze dame zit in de eindexamenklas en door de boosheid kwam ze steeds verder van haar doel (slagen) vandaan. De boosheid was door onmacht/niet vaardig zijn gericht tegen de docenten, haar liefjes thuis en vooral ook haarzelf; ze sneed uit boze onmacht in haar lichaam. Snel werd duidelijk waar er welke hulp nodig was. Door mijn onderwijs achtergrond en bijscholingen konden we de hulp ook praktisch inzetten. Haar schoolresultaten zijn nu al enorm verbeterd en ze is nu vaker goed te passe.

Dus open je gerust voor jouw geheim, vanzelf word je rugzakje lichter!

Reageer gerust: info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.