Bijna groen licht voor sportschool op Sallandse Poort

RAALTE – Het Raalter college van B&W is in principe akkoord met de bouw van een sportschool op de locatie Vrieswijk 3b op de Sallandse Poort (langs de N348 bij kruispunt Bos). De ontwerpvergunning van sportschoolketen ProFit Gym ligt inmiddels ter inzage. Als er verder geen bezwaren komen, kan de vergunning definitief worden gemaakt. ProFit Gym heeft momenteel vestigingen in Zwolle, Dalfsen, Hardenberg en Ommen. Het is de bedoeling om in Raalte een sportschool van 1100 vierkante meter neer te zetten. Daartoe koopt de keten een kavel van dik 1800 vierkante meter van de gemeente. Het aantal parkeerplaatsen zorgde wel voor enige discussie en nader onderzoek. Aangezien een sportschool een andere functie heeft dan veel andere panden in de Sallandse Poort gelden ook andere normen voor het aantal beschikbare parkeerplekken. ProFit Gym richt nu op het eigen terrein 25 parkeerplaatsen in; het bedrijf heeft vijftien parkeerplaatsen afgekocht. Daarvoor is plek in de openbare ruimte. De bezoekerspiek van de sportschool ligt volgens de gemeente op andere momenten dan die van de andere functies. Vorig jaar had het college al aangegeven mee te willen werken aan de komst van de sportschoolketen. Als alles in kannen en kruiken is, betekent dat dat de Sallandse Poort vol is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.