Autisme Trefpunt over gamen en verslavingsgevoeligheid

REGIO – Op 2 maart wordt er weer een online Autisme Trefpunt gehouden. Thema deze keer is: Autisme & Gamen. De bijeenkomst (via Zoom) is bedoeld voor ouders van een kind met autisme, mensen met (een vermoeden van) autisme, mantelzorgers en andere belangstellenden. Iedereen uit de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Wierden, Twenterand en Ommen mag gratis deelnemen. Kinderen en jongeren met ASS gamen graag en maken veel gebruik van sociale media. Bij ouders/opvoeders en begeleiders roept dat vaak vele vragen en soms ook zorgen op. Hoe gedragen ze zich online? Wat is gezond? Hoe zit het met verslavingsgevoeligheid? Wat zijn tips en tricks om het kind te ondersteunen? Zitten er ook positieve kanten aan? Lars Zwerink van Tactus Verslavingszorg gaat met de deelnemers op zoek naar een antwoord op bovenstaande vragen. Naast het beeldschermgebruik komen ook middelen, zoals alcohol en cannabis aan bod. Er zal voldoende ruimte zijn voor vragen van de deelnemers. Het Autisme Trefpunt duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan tot 23 februari via: staging2.evenmens.nl/autismetrefpuntmaart. Stuur voor meer informatie een mailtje naar: iblankenvoorde@evenmens.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.