Home / Sallandcentraal / 10,5 miljoen voor woningbouw in Overijssel

10,5 miljoen voor woningbouw in Overijssel

ZWOLLE – Zwolle, Hengelo en Enschede krijgen van het Rijk een bedrag van 10,5 miljoen euro voor het versnellen van woningbouw. De gemeenten hadden een aanvraag ingediend voor een tweede subsidieronde waarvoor het Rijk 400 miljoen beschikbaar had gesteld. Zwolle ontvangt 3,3 miljoen voor de realisatie van maar liefst 1300 woningen in de Zwartewaterallee. Wethouder Ed Anker is dan ook blij: “Dankzij deze erkenning is het ook een belangrijke dag voor alle Zwollenaren die op zoek zijn naar een betaalbare woning.” De eerste tranche leverde eerder al successen op voor Enschede en Deventer. Hoewel Deventer opnieuw een aanvraag had ingediend, viel de gemeente deze keer buiten de boot. De aanvraag had betrekking op het gebied Keizerslanden met een omvang van circa 1400 woningen. Deventer hoopt met de derde tranche alsnog de aanvraag toegekend te krijgen voor het genoemde gebied. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart.

Lees ook

Vroeger in Salland: De onthulling van het oorlogsmonument

Het Weekblad voor Salland presenteert in samenwerking met de Historische Vereniging Raalte en omstreken de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.