Woonwijk op Abersonterrein weer stap dichterbij

WIJHE – De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandag het groene licht gegeven voor de bouw van een wijk met (maximaal) 66 woningen op het voormalige Abersonterrein in Olst. De plannen zijn er nog niet helemaal door; het bestemmingsplan wordt pas onherroepelijk als er binnen zes weken geen beroep wordt ingesteld bij de Raad van State.

De publicatie hierover staat begin februari 2021 op de gemeentelijke pagina in de Huis aan Huis – Reklamix, op de website van de gemeente Olst-Wijhe en in de Staatscourant.
Het bestemmingsplan heeft vanaf 28 mei 2020 zes weken ter inzage gelegen. Hierop zijn zes reacties gekomen. Naar aanleiding van deze reacties heeft de gemeente het bestemmingsplan enigszins aangepast. Deze aangepaste ‘nieuwe’ versie is afgelopen maandagavond door de gemeenteraad vastgesteld.
De VOF Olst-Oost (combinatie van Nikkels Projecten bv en SallandWonen) is voornemens om na het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan te starten met de sloop van de voormalige Abersonfabriek en het in gang zetten van de benodigde milieusanering. “We hopen dat we snel aan de slag kunnen om Olst nog mooier te maken en woningen in diverse categorieën toe te kunnen voegen”, aldus Gerrit Nikkels van Nikkels Projecten bv. “We zijn blij met het behalen van deze mijlpaal. Met het vaststellen van het bestemmingsplan komt de realisatie van twintig sociale huurwoningen eindelijk in zicht en die zijn hard nodig in Olst”, voegt Marijke Kool, directeur SallandWonen, toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.