Uitzondering avondklok voor mantelzorgers

RAALTE – Mantelzorgers kunnen een uitzondering krijgen voor de avondklok. Als een naaste tussen 21.00 en 4.30 uur mantelzorg nodig heeft, die niet verschoven kan worden naar een ander moment, dan mag een mantelzorger hiervoor op pad. Wel is het noodzakelijk dat hij/zij dan een ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich heeft.

De verklaring is ook via de site van Evenmens, informele zorg voor elkaar te downloaden (staging2.evenmens.nl). De avondklok geldt vooralsnog van zaterdag 23 januari tot 10 februari 4.30 uur. Tijdens deze periode moet iedereen vanaf 21.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 4.30 uur binnen blijven.
De mantelzorgers dienen het formulier te printen, in te vullen en te ondertekenen en mee te nemen als ze tijdens de avondklok de straat op moeten. Mantelzorgers die voor meerdere mensen zorgen, dienen voor elke zorgvrager een aparte verklaring in te vullen. De politie kan onderweg om het ID en de mantelzorgverklaring vragen. Bij twijfel kan het zijn dat een agent of een boa naar de mantelzorgrelatie belt.
Meer informatie over de avondklok is te vinden op staging2.rijksoverheid.nl/avondklok en staging2.mantelzorg.nl/avondklok. Voor vragen bel naar Carinova Mantelzorgondersteuning, tel. 0570 518 185 of mail steunpuntmantelzorg@carinova.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.