Uitbreiding Blankenfoort rond komende jaarwisseling van start

RAALTE – De gemeente Raalte hoopt in het vierde kwartaal van dit jaar te beginnen met de kaveluitgifte voor de uitbreiding van bedrijventerrein Blankenfoort in Heino. Tegelijkertijd is het dan ook de bedoeling om te starten met het bouwrijp maken van de grond. Eind 2021, begin 2022 kan dan worden begonnen met de bouw. Het is de bedoeling om het bedrijventerrein met 5,7 hectare uit te breiden. Daarvan is dan 3,5 hectare bestemd voor circa zeventien kavels (variërend in grootte); de rest voor groen, wegen en water.

Het Raalter college van B&W is inmiddels akkoord met het stedenbouwkundig plan voor de uitbreiding. Nu wordt gestart met de bestemmingsplanprocedure. Het stedenbouwkundig plan is tot stand gekomen met hulp van Heino Aktief, ondernemers op het huidige bedrijventerrein en omwonenden. Raalte stelt dat er ondanks de coronacrisis nog steeds onverminderd veel animo is. Plaatselijk Belang Heino kan zich volgens de gemeente vinden in de plannen.
De gemeente wil in het kader van de uitbreiding een groenbuffer ten behoeve het uitzicht en de privacy. Daarlangs moet een slenterpad voor omwonenden en anderen komen. Volgens de gemeente is de afstand tot de meeste woningen niet van dien aard dat de privacy in het geding komt.
Overigens zijn de benodigde gronden nog niet aangekocht door de gemeente. Hierover lopen gesprekken met de eigenaar. Raalte verwacht uiteindelijk een financieel verlies van tussen de 325.000 en 500.000 euro op de plannen. Dat valt volgens de gemeente lager uit dan aanvankelijk was gedacht. Door strategische indeling van het terrein is er namelijk minder grond nodig.
De uitbreiding van het bedrijventerrein komt ten oosten van het bestaande bedrijventerrein Blankenfoort, ten oosten van de Lentheweg, ten zuiden van de N35 (de Zwolseweg, randweg om Heino) en ten noorden van de Van der Capellenweg. Langs de N35 zijn drie grote kavels beschikbaar. De kleinere bedrijfskavels komen centraal en aan de zuidrand te liggen. De lichtere bedrijfscategorieën zijn, gelet op de omliggende woningen, gepland aan de zuidkant.
Het stedenbouwkundig plan is te vinden op staging2.raalte.nl/uitbreiding-bedrijventerrein-blankenfoort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.