Tessa Hilbrands naar PCA Kwiek

RAALTE – Handbalster Tessa Hilbrands treedt toe tot de selectie van PCA Kwiek in Raalte. Tessa (22) speelde hiervoor bij Handbal Venlo. Ze is oud-jeugdinternational en zus van Jessica Hilbrands, die ook al bij Kwiek speelt. Door de huidige coronasituatie is de transfer in een stroomversnelling gekomen en in goed overleg tussen beide trainers, clubs en Tessa definitief gemaakt.

Tessa is afkomstig uit Oosterhesselen en maakte via HVZ/Vivendi de stap naar E&O. Daar leerde ze huidige Kwiek-trainer Lars Hoogeveen al kennen. Na wat jaren in Emmen te hebben gespeeld, volgde een transfer naar Dalfsen, waar ze onderdeel was van het topsport programma. De laatste twee seizoenen speelde ze bij Handbal Venlo.
Trainer Hoogeveen is blij met de nieuwe aanwinst: ‘’De linkshandige handbalsters liggen niet voor het oprapen op Eredivisie niveau. Na het vertrek van Kim Boerdam zijn we direct aan het zoeken gegaan. Tessa is een veelzijdige linkshandige speelster die de laatste jaren op de rechterhoek heeft gespeeld, maar ook in de opbouw uit de voeten moet kunnen. Zodoende dus een welkome versterking voor onze ploeg.” Ook Tessa is erg blij met haar overstap naar PCA Kwiek: ‘’Ik kijk er na uit om samen met mijn zusje te gaan spelen in het shirt van PCA Kwiek! Doordat de competitie werd beëindigd, is de overstap in een stroomversnelling gekomen en leek het ons de beste keus nu gelijk over te stappen, zodat ik vast kennis kan maken met de meiden. Zodra we weer mogen trainen kan ik alvast wennen aan het spel wat bij PCA Kwiek wordt gespeeld.’’

Foto: Albert Gerritsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.