Home / Sallandcentraal / Subsidie voor aanplanten van bomen en struiken

Subsidie voor aanplanten van bomen en struiken

BROEKLAND – Werkgroep Heel Broekland Bloeit heeft in totaal 5.000 euro subsidie ontvangen van Stichting Kostbaar Salland en Landschap Overijssel. Met het geld kunnen zeventig inwoners van het buitengebied van Broekland, Middel, Boerhaar, Elshof en Ramele een bijdrage krijgen voor het aanplanten van streekeigen bomen en struiken.

Deelnemers kunnen voor 140 euro aan beplanting bestellen (tegen inkoopprijs) en betalen vervolgens de helft van de kosten zelf. De werkgroep heeft in de afgelopen twee jaar bloemenmengsels gezaaid voor bijen en insecten. Dit jaar is 15.000 m2 ingezaaid in weilanden, tuinen en op erven. De groep wilde meer doen om de biodiversiteit te versterken. Zo ontstond het plan om bomen en struiken te planten. Deze bosjes bieden ook op lange termijn veel voedsel en schuilplekken voor insecten, vogels en kleine zoogdieren.
Naast de minibosjes en bloemenstroken is de werkgroep ook aan de slag gegaan met het graven van veertig poelen in Salland onder de naam ‘Salland Biodivers’. Deze poelen, in combinatie met minibosjes en takkenmuurtjes, zorgen voor meer variatie in het landschap, zodat er microklimaten ontstaan. Die verschillende microklimaten trekken allerlei dier- en plantensoorten aan.
Bewoners in het buitengebied (buiten de bebouwde kom) van Broekland, Middel, Boerhaar, Elshof en Ramele kunnen zich aanmelden bij Jaco Appelman van de werkgroep Heel Broekland Bloeit (jacojox@gmail.com).

Lees ook

Lezing in Langhuus over stoomhoutzagerij

WIJHE – Stichting Wilpsche Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk verzorgt op dinsdag 28 september een lezing in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.