Rijkswaterstaat pakt geluidshinder langs N35 aan

DEN HAAG – Rijkswaterstaat vermindert met het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. In Gelderland en Overijssel komen in totaal circa 750 woningen in veertig gemeenten in aanmerking voor geluidmaatregelen. Het tweede van de drie plannen voor deze regio is nu ter inzage gelegd. Daaronder vallen ook 51 woningen langs de N35 (van pak ‘em beet Wijthmen tot Raalte en van Raalte tot Nijverdal). Het is de bedoeling om bij 34 woningen gevelisolatieonderzoek uit te laten voeren. De betrokken bewoners zijn al eerder per brief op de hoogte gebracht. Na de publicatie van het ontwerp-geluidsaneringsplan heeft iedereen zes weken de tijd om in een ‘zienswijze’ aan te geven wat er naar zijn of haar idee aangepast moet worden aan het plan. De woningen ter hoogte van Raalte maken geen deel uit van het plan, die komen aan de orde in het derde plan. Volgens de planning worden de voorgenomen maatregelen op dat traject medio dit jaar gepubliceerd. Daarnaast is het de bedoeling om als onderdeel van het tweede plan stiller asfalt aan te leggen tussen Wijthmen en Heino.

4 REACTIES

 1. Doe dan ook even een geluidswal bij de Haarlerberg (het natuurgebied). Een aanzienlijk stuk ten zuiden van de N35 is erg lawaaierig. Dat er veel gekapt is helpt volgens mij ook niet bepaald.

 2. En de N348 niet vergeten
  Gewoon overal 3 km rond bebouwing en kwetsbare natuur geluidsarm asfalt. Zoals al een deel na renovatie.

  • Is wel heel dubbel hé, en maar zeuren en klagen dat de N35 geupgrade moet worden naar snelweg/4 baans en nu klagen en zeuren over geluidsoverlast en daar bescherming tegen.
   What’s next: klaagzang over de luchtkwaliteit?

   Man realiseer u eens in wat voor een prachtig gebied de dorpen liggen in Salland (excl Luttenberg) zo’n beetje het enige stukje Nederland wat niet doorklieft wordt door een snelweg. Koester dat ipv al dat geklaag.

   • Uhhh, geklaag? Wie klaagt? Tips ter verbetering, niet ter verslechtering. Voor mij hoeft N35 voor 2x 1,5 uur drukte per etmaal niet naar 4baans. Ik stel voor geluidsoverlast voor dier en mens te reduceren. Meeste lawaai komt door de banden over wegdek. Met geluidsarm asfalt kun je veel dure geluisschermen besparen. In plaats daarvan geluidswallen met dichte bebossing, dat meer geluid opvangt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.