Ribs & Blues acht kans op doorgang niet groot

RAALTE – Of Ribs & Blues dit jaar doorgaat, is maar zeer de vraag. Ton Groot Beumer, voorzitter van het festival, verwacht dat Ribs & Blues, dit jaar gepland van 22 tot en met 24 mei, met het oog op de komende vaccinatiecampagne net te vroeg valt. Hij acht de kans op een groen licht klein, maar zo stelt hij ook: “We trekken de deur absoluut nog niet dicht. We wachten af hoe de situatie zich ontwikkelt.”

Groot Beumer zegt te verwachten dat dat pas in de zomer de vaccinaties ver genoeg gevorderd zijn. “De gemeente zal, zo denk ik, willen wachten met de vergunningverlening totdat er honderd procent garantie is dat het in orde is met het oog op de gezondheid. Reëel gezien komt Ribs & Blues dan te vroeg. Het is afwachten hoe het nu verder gaat. Normaal gesproken moet de vergunning zes weken voor het evenement ter inzage liggen. Als we half/eind april nog een groen licht kunnen krijgen, dan kunnen we nog snel wat op touw zetten. Het wordt dan alleen wel lastig om qua bands en productie het niveau neer te zetten dat de bezoekers van ons gewend zijn, maar als het nodig is, kunnen we snel schakelen.”
Ook de organisatie van Stöppelhaene twijfelt over de doorgang van het feest. Volgens de Stentor volgt daarover in maart een besluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.