Raalte roept inwoners die door corona geen gebruik maken van zorg op zich te melden

RAALTE – De gemeente Raalte signaleert dat sommige inwoners die recht hebben op Wmo-ondersteuning daar op dit moment, in verband met het coronavirus, geen gebruik van maken. Soms omdat die inwoners zelf coronaklachten hebben, soms omdat ze bang zijn dat ze het virus in huis halen. Wethouder Gerria Toeter doet dan ook een oproep: “Als de hulp op dit moment niet op de gebruikelijke wijze kan, meld je dan. We kunnen het ook op een andere wijze regelen.” Ze stelt wel dat het op dit moment om een bescheiden aantal mensen lijkt te gaan, maar, zo zegt ze ook: “we hebben er niet helemaal zicht op.” Toeter vraagt ook aan mensen die ziek zijn en daardoor hulp nodig hebben om zich te melden. “Als je alleenstaand bent en je hond moet uitlaten of eten moet koken, maar dat op dit moment vanwege ziekte niet kunt en je daarvoor ook geen beroep kunt doen op je netwerk, dan kun je ook bij de gemeente aankloppen. Er bestaat daar weliswaar een landelijk nummer voor, maar wij hebben als gemeente gekozen voor een eigen nummer om de lijnen zo kort mogelijk te houden.” Bel daarvoor naar 0572-347799.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.