Provincie wil succesvolle coronamaatregelen verlengen

ZWOLLE – De provincie Overijssel wil twee coronamaatregelen verlengen die in het afgelopen jaar succesvol bleken. Het gaat om de regeling Digitalisering MKB, culturele en maatschappelijke organisaties en om de regeling Vitale en Gezonde samenleving. Voor het verlengen van de maatregelen in 2021 wordt 1,3 miljoen euro uitgetrokken. Provinciale Staten moeten nog instemmen met deze verlenging.

Voor de regeling Digitalisering MKB, culturele en maatschappelijke organisaties is voor dit jaar 1,1 miljoen euro begroot. Door de coronacrisis gaan ondernemers of bijvoorbeeld culturele festivals op zoek naar andere manieren om contact te maken met klanten of publiek. Denk aan webshops, digitale reserveringssystemen in de recreatiesector of livestreams van muziekfestivals. De provincie wil deze ondernemers en organisaties helpen om deze digitalisering versneld door te voeren. Op korte termijn geeft het ondernemers en organisatoren de kans om tijdens de crisis en lockdown toch inkomsten te genereren. In 2020 zijn 525 aanvragen voor de regeling ingediend, waarvan er 356 konden worden gehonoreerd.
De provincie wil daarnaast een impuls geven aan de sociale samenhang in de samenleving. Initiatieven op gebied van sport, cultuur en welzijn kunnen tegenwicht bieden aan de sociale gevolgen van de crisis. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van ontmoetingsplekken die zijn aangepast op de anderhalve meter samenleving, het gezamenlijke inrichten van de openbare ruimte of het organiseren van lokale maatschappelijke, culturele of sportactiviteiten. Uiteraard passend binnen de landelijke coronarichtlijnen. Ook deze regeling was in 2020 met 408 aanvragen ruim overvraagd. Er liggen op dit moment nog zo’n negentig aanvragen te wachten op een toekenning. Vandaar dat de provincie hier 200.000 euro extra voor wil uittrekken.

De regelingen maken deel uit van een brede herstel- en transitieaanpak die de provincie Overijssel afgelopen najaar heeft gelanceerd. In totaal wordt 135 miljoen euro geïnvesteerd om de Overijsselse economie en samenleving te laten herstellen van de crisis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.