‘PowerField gewoon verder met zonnepark Kanaaldijk Zuid’

RAALTE – Volgens het Raalter college van B&W gaat PowerField gewoon verder met de plannen voor het zonnepark Kanaaldijk Zuid in Heino. Dat meldt het college naar aanleiding van schriftelijke vragen van Egbert den Daas van Lokaal Alternatief. Die had via een anonieme informant gehoord dat PowerField zich terug wilde trekken en dat dat al medio november vorig jaar bekend was.

Den Daas vond die informatie nogal schokkend omdat de raad op 26 november nog vergaderde over de collegevoorstel om een verklaring van geen bedenkingen af te geven over de ontwikkeling van het zonnepark. Die verklaring kwam er. “Tijdens deze behandeling is door de wethouder met geen woord gerept over het voornemen van Powerfield zich terug te trekken uit genoemd project”, stelde Den Daas in zijn brief.
Maar volgens het college klopt het verhaal van de informant dus niet. “Wij hebben geen informatie ontvangen van PowerField dat zij stopt met de ontwikkeling van het zonnepark Kanaaldijk Zuid. Op basis van de door PowerField aangevraagde vergunningen en de door de gemeenteraad afgegeven verklaring van geen bedenkingen hebben wij de omgevingsvergunningen voor het zonnepark verleend. PowerField heeft daarna een aanvraag SDE subsidie ingediend. Uit onze contacten met PowerField blijkt op geen enkele wijze dat zij met de ontwikkeling van het zonnepark Kanaaldijk Zuid stoppen. Ambtelijk is er medio november via e-mail wel contact geweest met een onderaannemer van de netbeheerder over de technische uitvoering van het project voor het E/MS kabeltracé. Dit betrof de uitwerking van de technische aansluiting van het zonnepark op het netwerk. Omdat er nog verschillende opties worden uitgewerkt is het project voor het E/MS kabeltracé op dat moment gestopt. Dit had geen betrekking op het gehele zonnepark of het stoppen van de ontwikkelaar en de betreffende e-mail was ook niet afkomstig van de ontwikkelaar.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.