Onderzoek naar geneesmiddelen voor artrose bij The Green East

RAALTE – Het bedrijf Orthros heeft van het Raalter college van B&W toestemming gekregen om onderzoek te doen naar de ontwikkeling van geneesmiddelen voor artrose bij The Green East in Raalte. De locatie van The Green East, Drostweg 6-8, heeft een agrarische bestemming. Daar vallen de activiteiten van Orthros niet onder. Het bedrijf mag nu echter van het college (tijdelijk) afwijken van het bestemmingsplan.

Orthros wil op het terrein onderzoek doen naar antilichamen voor artrose. Voor de productie van antilichamen maakt Orthros gebruik van gist. Het DNA van deze gistcellen zal worden aangepast om zodoende tot het gewenste product te komen. De veiligheid en kenmerken moeten daarbij gelijk blijven aan die van het gist bij de lokale bakker.
The Green East biedt plek aan ondernemers en studenten om de circulaire economie voor de agri- en foodbusiness verder te ontwikkelen. In laboratoria, kweekkamers, kassen, leslokaal en vollegrondproefvelden wordt onderzoek gedaan naar duurzame producten en efficiënte processen. Volgens het college passen de onderzoeks- en ontwikkelactiviteiten van Orthros in het profiel van The Green East als het gaat om de ontwikkel- en onderzoeksactiviteiten. Dit is reden om af te wijken van het bestemmingsplan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.