IJsselhallen nu geopend als vaccinatielocatie

ZWOLLE – Gerlinde, verpleegkundige van Carinova, heeft vrijdagochtend 15 januari als eerste verpleeghuismedewerker in de regio IJsselland haar coronavaccinatie gekregen in de IJsselhallen in Zwolle. GGD IJsselland opende daarmee de deuren van de vaccinatielocatie. De komende tijd krijgen duizenden medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en wijkverpleging hier hun coronavaccinatie.

Manager Margreet Algera van GGD IJsselland gaf samen met Carinova-bestuurder Jan Griepink het startsein voor de coronavaccinatie. Verpleegkundige Gerlinde van woonzorg Carinova is trots dat zij de eerste vaccinatie kreeg: “Ik voel het als een morele plicht naar de bewoners toe en naar m’n collega’s. Maar ook naar de samenleving. Het is niet alleen wij in de zorg die er hinder van ondervinden, maar het treft de hele maatschappij en economie.”
In de vaccinatielocatie in de IJsselhallen zijn nu vier priklijnen in gebruik genomen. Daar worden de eerste tijd driehonderd vaccinaties per dag gegeven. Het vaccineren vindt zeven dag per week plaats. Op sommige dagen ook in de avond, zodat zorgmedewerkers de vaccinatie goed kunnen combineren met werktijden.
Er zijn er in totaal tien priklijnen ingericht. Hiermee speelt de GGD alvast in op de toekomstige vaccinatie-aantallen. Het geven van de prik, de administratie en het beantwoorden van vragen zijn naar verwachting in vijf minuten afgerond. Elk gevaccineerd persoon krijgt een vaccinatiebewijs mee.
Zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor de vaccinatie hebben via hun werkgever een uitnodiging ontvangen om een afspraak in te plannen. Dit verloopt via een landelijk callcenter. Zie verder staging2.ggdijsselland.nl en staging2.rijksoverheid.nl.

Foto: Pedro Sluiter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.