Groene speelplaats voor de Rietkraag in Raalte

RAALTE – Brede School de Rietkraag in Raalte start in januari met de realisatie van een groen schoolplein. De speelplaatscommissie bestaande uit ouders en teamleden heeft het afgelopen jaar met input vanuit de kinderen en het team gewerkt aan de plannen. Zowel het peuter- en kleuterplein en het grote plein worden in de plannen meegenomen.

Bureau Donkergroen biedt ondersteuning, maar ook de ouders zullen de handen uit de mouwen steken. Het traject loopt het komende jaar door om ook de verdere plannen tot ontwikkeling te brengen. Met allerlei acties probeert de school nog extra financiën aan te boren, zodat de wensen van de kinderen zoveel mogelijk gerealiseerd kunnen worden. Zo loopt er op dit ogenblik een flessenactie. “Samen gaan we aan de slag”, vertelt Rudi Logtenberg, directeur van de Rietkraag. “Samen ontwerpen, samen bouwen, samen onderhouden en samen groeien. We gaan zorgvuldig om met wat er al is. Weggooien van oude materialen gebeurt niet, tenzij het écht niet anders kan. Tegels die we uit het oude schoolplein halen, gebruiken we opnieuw. We gebruiken daarnaast veel natuurlijke spelelementen. Een uitstekend alternatief voor een klimtoestel is bijvoorbeeld een klimboom. Een speeltoestel is een onmisbare aanvulling op het groene schoolplein, we kiezen hierbij voor een toestel gemaakt van gerecycled materiaal, dat bovendien hergebruikt kan worden. Door circulair te werken, voorkomen we dat vervuilende materialen in de natuur belanden. We kijken verder altijd naar de bestaande kwaliteiten van het huidige plein, en maken daar zoveel mogelijk gebruik van.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.