Gratis Wintergames in Raalte voor jeugd van 6 tot en met 17 jaar

RAALTE – Sportbedrijf Raalte organiseert samen met Sallandse Mixed Hockey Club (SMHC) de eerste Wintergames van Raalte. Het gaat om gratis extra sport- en spelactiviteiten in januari en februari om jeugd van 6 tot en met 17 jaar te motiveren om te bewegen en elkaar te ontmoeten.

Wintergames is een initiatief van Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland. SMHC uit Raalte is gastheer en neemt de uitvoering van de games voor zijn rekening.
Uit onderzoek blijkt dat jongeren in deze coronaperiode minder zijn gaan bewegen, vier op de vijf beweegt zelfs te weinig. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen en zelfs somber te voelen. Deze tendens is ook zichtbaar in Raalte. De uitbraak op het Carmelcollege in december en de sluitingen van de scholen, clubs en verenigingen versterken dit.
Het gaat om om diverse clinics en sportactiviteiten: bootcamp, archery tag, glow in the dark hockey, urban street hockey, GPS Geocache en een hockeyclinic voor alle niveaus. Alle activiteiten worden buiten, coronaproof en binnen de geldende coronamaatregelen uitgevoerd. Ook stelt SMHC een aantal reguliere trainingen open voor jeugd die door sluiting van de eigen sportaccommodatie niet kunnen trainen, maar toch graag willen sporten. Alle activiteiten staan in het teken van bewegen, ontmoeting, ontspanning, plezier maken en veel positiviteit.
Deelname is gratis voor iedereen van 6 tot en met 17 jaar uit de gemeente Raalte. Deelname is alleen mogelijk na inschrijving. Op staging2.wintergames-raalte.nl staat het complete programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.