Goudhaentjes naar Heino en Luttenberg

.

RAALTE – Stichting Fonds voor Ons uit Heino en Samen Sterk Luttenberg zijn tijdens de online nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte uitgeroepen tot Goudhaentjes van 2020. Beide initiatieven kregen een cheque van 1.000 euro en een kunstwerk van de hand van Marije Gies.

In verband met het bijzondere jaar reikte de gemeente ditmaal twee Goudhaentjes uit: het reguliere voor een initiatief dat zich inzet voor de gemeenschap (Stichting Fonds voor Ons) en een voor een bijzonder initiatief dat te maken had met maatschappelijke versterking in coronatijd.
Fonds voor Ons uit Heino is een initiatief van inwoners, organisaties en kerken in de gemeente Raalte. Als stichting zet het fonds zich in voor alle inwoners van de gemeente Raalte, die ondanks alle bestaande voorzieningen toch in financiële problemen komen. Zij kunnen zich bij het fonds aanmelden voor noodhulp. Ook de Bottermarkt en het Soepcafé vielen in de prijzen. Zij wonnen in de reguliere categorie respectievelijk de tweede en derde prijs (500 en 250 euro).
Het team achter Samen Sterk Luttenberg heeft het afgelopen jaar laten zien hoe je door middel van een uitzending een dorp kunt verbinden. Vanuit gemeenschapscentrum Elckerlyc was er op 9 mei een dag lang radio met muziek en interviews over Luttenbergers in coronatijd. Er werden verzoekjes gedraaid, er waren er prijzen te winnen én er waren reporters op pad in het dorp. En ook op 31 december en 1 januari waren de mannen in de lucht. En dan zouden we nog bijna de uitzending van de Luttenberg Top 700 tijdens het Luttenbergsfeest vergeten (maar die had minder met corona te maken).

De online nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte met daarin de nieuwjaarsspeech van burgemeester Martijn Dadema en de uitreiking van de Goudhaentjes is terug te kijken via staging2.raalte.nl/nieuwjaarsreceptie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.