‘Goaj te hard, dan raak ‘ie wat!’

BROEKLAND – De maximumsnelheid in Broekland wordt regelmatig overschreden. Metingen tonen het aan en het is een veelgehoorde klacht van inwoners. Met een ludieke sandwichborden campagne wil Plaatselijk Belang Broekland aandacht vragen voor dit probleem. Met Broeklandse plaatjes en teksten als ‘Goaj te hard, dan raak ‘ie wat’ en ‘Völs te hard, huntie plat’ worden alle passanten opgeroepen om snelheid te minderen. In 2019 was er een postercampagne tegen overlast van hondenpoep, nu staat verkeersveiligheid centraal. Naar aanleiding van overleg met de gemeente is er naast de borden actie ook een initiatief gestart met kliko-stickers van Veilig Verkeer Nederland met daarop de maximumsnelheid en heeft de gemeente meerdere smiley borden geplaatst langs de toegangswegen.

2 REACTIES

 1. Goede zaak en bewustwording.
  Met beeld werkt het vaak beter als een tekst.

  Zelf woon ik tegenover een school. Moet wel zeggen dat ouders het ergste zijn met hard rijden.
  Daarbij geen gordel om en bellend. Zo de kinderen naar school brengen. Dus ook plaatselijk burgers hier bewust naar laten kijken. SUCCES.

  Alle initiatieven zijn goed, altijd beter als niks doen. PLUIM

 2. Wat een mooi initiatief. Mensen bewust laten worden dat ook in Broekland hardrijden niet kan en een stukje minder hard mag.
  Zelf werk ik bij een Renault garage, moet wel zeggen dat bewoners nabij de school het ergst zijn. Hard rijden, parkeren op de stoep, auto wassen op de oprit en stoep -beter is even naar de wasstraat, bijvoorbeeld bij de wasstraat aan de klipperweg in Raalte, altijd goede service- , vaak ook pas gordel om buiten het dorp en ook bellen én appen.
  Dus ook plaatselijke burgers hier bewust -of onbewust- naar laten kijken. Veel succes met de campagne. Wel iets doen is bijna altijd beter dan niets doen. Dikke PLUIM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.