GGD vaccineert alleen op centrale locaties

REGIO – De GGD’en in Nederland hebben berichten ontvangen dat ouderen worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij mensen aan huis, tegen betaling. Dit klopt niet! Vaccinatie is gratis. Bovendien neemt de GGD geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt de organisatie niet bij mensen thuis om te vaccineren.

De huisarts bepaalt of een 90-plusser mobiel genoeg is om een vaccinatielocatie van de GGD te bezoeken. Alleen of met begeleiding. De oudere ontvangt dan een uitnodiging via de eigen huisarts. Hierin staat hoe hij/zij de afspraak voor zijn/haar vaccinaties kan maken. Niet voldoende mobiel? Dan zal de huisarts de oudere vaccineren zodra dit mogelijk is (en er voldoende vaccin beschikbaar is). Ouderen tussen de 85 en 90 jaar oud zijn als volgende groep aan de beurt. Zij ontvangen een uitnodiging voor vaccinatie via het RIVM. Gewoon thuis via de post. Het uitnodigen van deze groep ouderen gebeurt gefaseerd. Ouderen mogen een begeleider meenemen. Ze kunnen zelf kiezen naar welke vaccinatielocatie ze willen gaan. Dat mag in de regio IJsselland maar ook in andere GGD-regio’s.
Woensdag 27 januari zijn al enkele mensen van 90 jaar en ouder gevaccineerd door de GGD in de IJsselhallen in Zwolle. Projectmedewerker Arjan de Boer: “Op deze manier doen we ervaring op met deze doelgroep en zetten we de puntjes op de i, zodat we grotere groepen ouderen vanaf zaterdag 30 januari zo goed mogelijk kunnen ontvangen. Eerst kunnen ouderen alleen nog terecht bij onze vaccinatielocatie in Zwolle (IJsselhallen, red.). Vanaf 8 februari opent ook onze volgende vaccinatielocatie in de Evenementenhal Hardenberg. Al onze vaccinatielocaties die we opbouwen beschikken over extra ruime prikplekken en zijn goed toegankelijk voor minder validen. Bovendien is er veel parkeerruimte.”
Bel voor vragen over de coronavaccins en de coronavaccinatie het landelijke telefoonnummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur). Of kijk op staging2.ggdijsselland.nl/coronavaccinatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.