Geen eigen omroep voor organisatie Zwarte Cross

HENGELO (GLD) – Het bestuur van Omroepvereniging Stamppot heeft in overleg met de ledenraad besloten de omroepvereniging op te heffen. Op de peildatum van 31 december 2020 was het vereiste minimum van 50.000 leden niet gehaald. Stamppot was een initiatief van Feestfabriek Alles Komt Goed BV, het bedrijf achter onder andere de Zwarte Cross en Mañana Mañana.

“Ondanks dat wij aandacht hebben gekregen van zo’n beetje alle denkbare media; dat onze plannen konden rekenen op zeer enthousiaste reacties en dat de eerste programma-items op onze social media-kanalen positief werden ontvangen, is de teller helaas blijven steken op een paar duizend leden”, aldus Pieter Holkenborg, medewerker van de Feestfabriek en secretaris van de omroepvereniging. De Feestfabriek spreekt echter zeker niet van een fiasco. Holkenborg: “Integendeel eigenlijk. De afgelopen maanden hebben wij ook gebruikt om van alles en nog wat te bedenken. Daarnaast zijn wij door ons omroepinitiatief met diverse creatievelingen, producenten en radio- en tv-makers in contact gekomen die allen op verschillende manieren iets voor ons zouden willen betekenen. Dit laten wij niet op de plank liggen. Sterker nog, wij zijn bijvoorbeeld nu al bezig met het draaien van een eerste documentaireserie over de wereld van de piratenmuziek. De pilot belooft enorm veel goeds en de uiteindelijke serie zullen wij uitzenden via de online kanalen van de Zwarte Cross.”
Ook het aangekondigde, gelijknamige, online contentplatform Stamppot zal in februari 2021 niet ‘live’ gaan. “Deze plannen gaan voor onbepaalde tijd in de ijskast. Als wij een dergelijke nieuwe stap willen maken dan moet het ook goed gebeuren en om in deze tijden enkele tonnen te investeren zien wij als te risicovol, aangezien onze omzet in 2020 nul is geweest”, aldus Holkenborg. Van uitstel hoeft echter zeker geen afstel te komen en alle redactionele brainstorms en andere creatieve ideeën gaan – net als bij de omroepvereniging – zeker niet de prullenbak in. Holkenborg: “De geplande content gaan wij nu verder uitwerken, maken en publiceren op onze huidige Feestfabriek online-kanalen.”
De Feestfabriek laat daarnaast weten ondanks de coronacrisis gewoon verder te gaan met de voorbereidingen van de Zwarte Cross en Mañana Mañana.

Foto: Zwarte Cross

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.