Expositie Ode Aan Henk bij Heileuver

DALMSHOLTE – Heileuvers Schilderijenhuis in Dalmsholte, onderdeel van een boerderijwinkel, presenteert de komende periode de expositie ‘Ode aan Henk’. Centraal staan de schilderijen die Diny Herbrink maakte van de helden van Lemelervelder Henk ‘t Hart.

Menigeen kende Henk van een praatje, van zijn groentetuin of van een pot jam. Vele kilometers legde hij fietsend af in Lemelerveld en wijde omgeving. Tijdens zijn fietstochten ontmoette hij vele mensen, oogstte hij veel ‘wildfruit’ voor zijn jam en dacht hij veel na. Henk had ook een voorliefde voor schilderijen en toen hij werk van Diny Herbrink zag, was hij verkocht. Hij vroeg Diny om zijn ‘voorbeelden’ uit de wereld te schilderen. Dat resulteerde in schilderijen van onder andere Obama, Moeder Theresa, Ghandi en Majoor Boshardt. Henk woonde in zijn eigen museum. Na zijn dood ontfermden zijn vrienden Jacqueline en Ronald Droge zich over zijn nalatenschap. De expositie is te bewonderen tijdens openingstijden van de winkel. Heileuver volgt de richtlijnen van het RIVM. De boerderijwinkel is van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur (met uitzondering van de dinsdag, dan is de winkel gesloten). De expositie duurt tot zaterdag 6 maart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.