D66 Raalte stelt vragen over boetes en bijstandsuitkering

RAALTE – Raadslid Peter Moorman van D66 Raalte heeft het college van B&W vragen gesteld over sancties en boetes voor mensen met een bijstandsuitkering. Aanleiding is onder meer het nieuws over een bijstandsgerechtigde uit de gemeente Wijdemeren (Noord-Holland) die ruim 7.000 euro moet terugbetalen omdat ze boodschappen kreeg van haar moeder. D66 wil weten hoe de gemeente omgaat met de ‘inlichtingenplicht’ en of het college voldoende maatwerk biedt. Verder wil de fractie weten of en zo ja hoeveel sancties en boetes zijn opgelegd aan inwoners met een bijstandsuitkering en wat de aanleiding daarvoor is geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.