Carolien: Bedrijven en werknemers

Een ondernemer komt al een tijdje in de praktijk. Omdat mijn beroep geen contactberoep is, kunnen wij op (gepaste) afstand mensen begeleiden bijvoorbeeld met spanning en onrust. Deze man is ooit met passie zijn bedrijf begonnen. En hij heeft vele moeilijkheden overwonnen terwijl zijn bedrijf groter is gegroeid. Al wat jaren voor de coronatijd mocht ik hem met lichamelijke en geestelijke klachten begeleiden. Telkens merkten we dat hij perfectie wil leveren. Zijn opdrachtgevers eisten veel van hem. Ook zijn werknemers zorgden voor situaties die hij soms niet voor mogelijk hield en die zakelijk en-of privé flexibiliteit en aanpassingen van hem verwachtten. Het netwerk van sponsoring en adverteren om opdrachtgevers binnen te halen, gaf hem steeds meer onrust. Vele ballen hield hij zakelijk en privé in de lucht. Er was in zijn lichaam en geest voortdurend een soort basisspanning, basisonrust..

Soms is het dan handig om iemand te hebben die niet alles van je onderneming afweet, met frisse heldere blik jou ervaart en wat jou gespannen maakt waardoor mogelijk al fysieke klachten zijn ontstaan. Die kan helpen rust en ontspanning te geven. En zo mocht ik, terwijl de man ontspande, noemen wat er in hem speelde. Soms wisselden we daarover van gedachten. Nog bewuster wordend van waar zijn grenzen lagen, hoe hij meer rust in zijn hoofd kreeg, wanneer, wat en hoe hij kon loslaten, hoe hij met zijn gevoelens en emoties kon omgaan, waar diepe overtuigingen zaten die hem niet dienden. Daarnaast zoveel mogelijk verandering van lichamelijke klachten. Met enige regelmaat mocht ik deze man ontmoeten en dat gaf hem groei en ontwikkeling. Hierdoor kreeg hij een andere kijk op situaties, veranderde zijn energie, zijn balans, hij ging met nog meer plezier aan het werk en voerde grote zakelijke beslissingen door ten gunste van zijn totale gezondheid en welzijn, maar ook voor zijn werknemers en zijn hele bedrijf. Dat geeft nu in de coronatijd veel goede resultaten.

Zo komen ook vaker werknemers, bijvoorbeeld een mevrouw via een groot Sallands bedrijf. Meer structuur in haar dagelijks leven, zeker nu ze ook bij de lessen van haar kinderen zit en haar focus- concentratie mocht beter. Dit bedrijf besefte dat het belangrijk is dat mensen zich ontwikkelen en daarin gezien en gehoord worden. Dan voelen mensen zich het meest verbonden met het werk en dat is in deze tijd extra belangrijk. Het verbeteren in het functioneren in de taken en communicatietechnieken, maar ook vragen op het persoonlijke vlak of loopbaanvragen kunnen gesteld worden. Zeker om goed en prettig verbonden de coronatijd door te komen.
Reageer gerust: info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.