Home / Sallandcentraal / BurgerBelangen stelt vragen over handhaving op Schoonhetenseweg

BurgerBelangen stelt vragen over handhaving op Schoonhetenseweg

RAALTE – BurgerBelangen heeft bij monde van raadslid Henny Lammers schriftelijke vragen gesteld over de verkeershandhaving op de Schoonhetenseweg. Bewoners vestigden onlangs de aandacht op de verkeersdrukte op deze weg. Ze doen zelfs een gooi om het gebied rond de weg erkend te krijgen als ‘lawaaiigste stiltegebied’ van Nederland. Ze wijzen onder andere op de toename van het aantal vrachtwagens die komend vanaf de N35 de kortste weg naar bedrijventerrein De Zegge nemen. “Dat is opvallend, met name omdat doorgaand autoverkeer op de Schoonhetensweg voor een groot deel van dag simpelweg verboden is”, zo merkt de partij op. BurgerBelangen wil weten of er de laatste jaren tellingen of handhavingsactiviteiten zijn geweest en zo ja wat daarvan de resultaten zijn. En als deze niet hebben plaatsgevonden wil de fractie weten wat daar de redenen van zijn. De gemeente heeft in een eerste reactie laten weten bezig te zijn met plannen om de verkeersdrukte te verminderen. De fractie wil weten wat deze plannen exact inhouden en wanneer deze worden uitgevoerd.

Lees ook

Provincie zoekt inwoners die ‘het zelf beter kunnen’

ZWOLLE – De provincie heeft het uitdaagrecht, oftewel het Right to Challenge, ingevoerd. Inwoners kunnen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.