Aanvulling op Structuurvisie voor locatie kindcentrum Olst-Boskamp-Den Nul

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe heeft met het oog op kindcentrum Olst-Boskamp-Den Nul, gepland aan de noordzijde van Averbergen in Olst, een aanvulling op de Structuurvisie gemaakt. Het gaat om een zogenaamd addendum. Daarin wordt beschreven wat de ruimtelijke effecten zijn van het kindcentrum op de dorpsrandzone en hoe de gemeente hiermee wil omgaan. Deze aanvulling ligt tot en met 3 februari ter inzage.

Niet iedere nieuwe ruimtelijke ontwikkeling vraagt natuurlijk om een aanvulling op de Structuurvisie. “We vinden het nu wel belangrijk om te doen, omdat de locatie aan de rand van het dorp ligt en daarmee vraagt om een zorgvuldige inpassing in het gebied”, zo laat de gemeente weten. “Daarbij wordt in de buurt ook het Abersonterrein herontwikkeld en wordt er een nieuwe fietstunnel aangelegd. Deze ontwikkelingen hebben impact op de ruimte en het verkeer. Kortom: ze beïnvloeden de structuur en het gebruik van het huidige gebied. Reden voor ons om een addendum toe te voegen aan de bestaande Structuurvisie.”
Iedereen kan reageren op het addendum. De gemeente voegt wel toe dat het addendum niet is bedoeld om de locatiekeuze voor Averbergen Noord te herzien. “Dit inspraakproces is afgerond voordat de raad vorig jaar op 30 juni haar besluit hierover nam. Wel is er nog mogelijkheid tot het indienen van bezwaar en beroep tijdens de bestemmingsplanprocedure, die we in de lente van 2021 willen gaan opstarten.”
Het addendum met de bijbehorende stukken is in te zien in het gemeentehuis in Wijhe. Daarvoor dient men wel een afspraak te maken via tel. 14 0570. Daarnaast is het ook mogelijk om de stukken online te bekijken op ruimtelijkeplannen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.