Zielman stuurt in somber muzikaal jaar zo’n zeventig lp-awards rond

RAALTE – Een artiest hoort op het podium, daar waar hij of zij zijn gevoelens kan uiten, daar waar hij of zij op zijn best is. Dit jaar kon dat allemaal niet. Om de muziekwereld een hart onder de riem te steken, heeft vinylkunstenaar Henk Zielman uit Raalte dit jaar al zo’n zeventig artiesten een persoonlijke lp-award overhandigd of toegestuurd. De Raaltenaar vergat daarbij ook de jubilerende acts niet zoals Boh Foi Toch, de Spitfires, Lois Lane en het 75-jarig Metropole Orkest.

Blij verrast was Arnold Mühren van de legendarische Cats die de kunstvorm van Zielman herkende van een aantal jaren geleden in de Utrechtse Jaarbeurs. Een uur lang aan de keukentafel met Arnold praten over avonturen met de Cats in Duitsland en hachelijke momenten met een Oost-Duits vliegtuig, maar met respect sprekend over een bloeiperiode van de Volendammer palingsound die weinigen gegeven is.
Zielman bracht ook een eerbetoon aan Jools Holland, de presentator van het bekende BBC-muziekprogramma, die enkele jaren geleden nog op het hoofdpodium van Ribs & Blues stond. De kleine muzikale Brit vond het kunstwerk uit Raalte op basis van uit zijn eerste lp te gek. ”Crazy artwork”, was zijn reactie. ”Look at this, this is me”, sprak hij een bandlid toe waarop hij de lp-hoes uit 1978 liet zien.
De reactie van Lois Lane kwam via een clipje op Facebook. Daar werd Zielman wel even stil van. Daarna belde de legendarische presentator Herman Stok Zielman met de vraag waaraan hij de lp-award had verdiend? “Dat hoeft toch geen uitleg. Stok is de oudste DJ van Nederland met een gigantische staat van dienst.” Herman voelde zich wel eenzaam waarop Zielman een oproep plaatste om hem nog eens te bellen wat direct massaal werd opgepakt. Het zijn zomaar enkele positieve reacties uit de wereld van muziek en kunst in 2020 weet Zielman: ”Het kan even duren maar het podium blijft lonken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.