Watertoren in Raalte in beeld als werkervaringsplek

RAALTE – De Watertoren in Raalte moet zo meteen straks een plek worden waar jongeren (16 tot 27 jaar) met een afstand tot de samenleving en/of de arbeidsmarkt leer- en werkervaring op kunnen doen. Centraal daarbij staan ontmoeting en creativiteit tussen deze jongvolwassenen, buurtbewoners, het onderwijs en bedrijfsleven. Ook een restaurant maakt onderdeel uit van de plannen.

Het gaat om een initiatief van de onderneming HoogWerkt, die zich richt op de kwetsbaren binnen de samenleving, met name op jongeren. De gemeente Raalte is bereid het project te steunen met 25.000 euro subsidie. Dit als onderdeel van het Leaderprogramma in Salland. Bij groen licht voor de plannen betekent dat dat de EU nog eens 50.000 euro bijdraagt en de provincie nog eens 25.000 euro. Het geld is bestemd voor de realisatie van horeca op de begane grond (inclusief keuken en inrichting van het restaurant) waar de jongeren ook ingezet worden.
HoogWerk wil zich in eerste instantie richten op jongeren, maar mogelijk op termijn ook werkervaringsplekken bieden aan volwassenen tot 35 jaar. De deelnemers krijgen begeleiding van een jongerencoach binnen en buiten HoogWerk. De verwachting is dat er jaarlijkse tien tot vijftien jongeren op sleeptouw worden genomen. HoogWerk zet in op een uitstroom van jaarlijks tien jongeren naar een vaste baan in de regio en/of behalen van een startkwalificatie. Een gemiddeld traject duurt dan minimaal zes maanden tot maximaal één jaar.
Er wordt een onderzoek uitgevoerd om de Watertoren zelfvoorzienend te maken. Dit bijvoorbeeld met opvang en gebruik van hemelwater, zonnesystemen en moes- en pluktuinen. Duurzaamheid speelt, zoals gebruikelijk bij dit soort projecten, ook een rol. HoogWerk wil circulair verbouwen en kiest voor duurzaam geproduceerd meubilair.
HoogWerk ontvangt een brief waarin de bijdrage vanuit de gemeente bekend wordt gemaakt. Met deze brief kan de onderneming verder met het Leadertraject en het plan indienen bij de RVO waarna de RVO en de Leadergroep Salland het plan moeten goedkeuren.

3 REACTIES

  1. Kan niet wachten! mooie locatie voor een restaurant/eetcafe. Lekker op het terras buitenzitten, goed plan. Wanneer kan de virtuele schop in de grond?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.