Walk-in Kerst bij Pauluskerk

RAALTE – De Pauluskerk wil toch nog een laatste keer gezamenlijk Kerst vieren, voordat de kerk op 7 maart 2021 aan de eredienst onttrokken wordt. In verband met het coronavirus kan de geloofsgemeenschap helaas niet zo uitpakken als de bedoeling was, maar toch wordt er een alternatief programma georganiseerd: een zogenaamde Walk-in Kerst op Kerstavond 24 december.

De deuren van de kerk zijn vanaf 18.30 uur geopend. Vanaf dat moment mogen gelovigen en alle andere belangstellenden een wandeling maken door de kerk of even zitten om te luisteren naar de liederen, gebeden, verhalen en gedichten. Verschillende koren zingen in afgeslankte formatie liederen. Er worden verhalen en gedichten gelezen en ook voor de kleintjes is er iets te doen. Er is ruimte om even stil te gaan zitten luisteren of te bidden. Het voornemen is om de deuren niet eerder te sluiten voordat elk kind en elke volwassene de kans heeft gekregen om een kaarsje op te steken bij de kerststal.
“Ook 55 jaar geleden begon het in een stal”, zo herinnert de geloofsgemeenschap zich. “Op 24 december 1965 was de Pauluskerk in Raalte in aanbouw op een stuk grond waar nog een schuurtje stond, als schuilplaats bij slecht weer voor het vee. Toch wilde de jonge Paulusgemeenschap graag samen het kerstfeest vieren. Daardoor was hun eerste gezamenlijke Kerstmis in die boerenschuur. En begón kerst immers niet ook in een schuur?”
Marie-José ter Heerdt is als vrijwilliger betrokken bij de werkgroep gebedsvieringen. “Door corona is overal veel behoefte om samen te zijn met de kerst. En door de aanstaande sluiting van onze Pauluskerk zijn we als werkgroep zelfs nog meer dan andere jaren gemotiveerd om er iets moois van te maken. We willen elkaar hier nog één keer een zalig Kerstmis wensen. Daarbij is iedereen welkom. Het is immers Kerstmis!”
Er mogen maximaal dertig mensen tegelijk in de kerk. Dat betekent dat mensen buiten, op anderhalve meter, zullen moeten wachten. Daar wordt gezorgd voor chocolademelk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.