VV Lemelerveld luidt de noodklok

‘Als de kantine nog lang dicht moet blijven, wordt het financieel penibel’

LEMELERVELD – Als er niks was gebeurd, had VV Lemelerveld al in februari 2021 de hekken van haar sportpark moeten sluiten. Maar inmiddels is er een werkgroep geformeerd die allerlei acties op touw heeft gezet, waaronder een crowdfundingsactie. Allemaal om de misgelopen kantine-inkomsten te compenseren. Dat betekent echter niet dat de toekomst er rooskleurig uitziet. “Als de kantine nog lang dicht moet blijven, dan gaat het lastig worden”, vertelt Mark Brok, voorzitter van VV Lemelerveld.

Foto: Martin Zwakenberg

Van maart tot en met juni bleven de deuren van de kantine grotendeels gesloten. En de tweede lockdown duurt nu ook al weer meerdere weken. “Die inkomsten vanuit de kantine missen we”, stelt Brok. “De vaste lasten lopen ondertussen namelijk gewoon door. Bovendien hebben we in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. Financieel gezien komt de coronacrisis dus echt op een verkeerd moment.”

De vereniging is inmiddels gestart met een crowdfundingsactie. Iedereen die VV Lemelerveld een warm hart toedraagt, wordt gevraagd om een financiële bijdrage te doen. “Normaal gesproken stel je, als je geld inzamelt, een streefbedrag”, vertelt Brok. “Bij een verbouwing of een nieuwbouw heb je vooraf inzichtelijk wat de kosten zijn. Dat hebben we nu niet. Daarom kiezen we er ook bewust voor om geen streefbedrag te noemen. Wat binnen komt, is mooi. We zijn met van alles bezig. Derde kerstdag houden we een online bingo. We hopen dat die ook wat geld oplevert en vanaf 1 januari is er een statiegeldactie bij de Coop in Lemelerveld. We hebben ons ook ingeschreven voor het gemeentelijke noodfonds. En er zit nog meer in de pijplijn. Daarnaast zijn we ook aan de kostenkant gaan kijken. Zo is er gepraat over een verlaging van de trainerssalarissen. En daarin hebben we alle medewerking gekregen.”

Schrikken

De werkgroep die alle acties organiseert vloeit voort uit de ledenvergadering die in september plaatsvond. “Daar hebben we ook gesteld dat als er niks zou gebeuren we de boel in februari volgend jaar wel dicht zouden kunnen doen. Toen is er een brainstormgroep opgericht. Het doel: extra acties en bezuinigingen. Kijk, de hekken zullen in februari niet dichtgaan, daarvoor hebben we ondertussen genoeg bespaard en extra geld ingezameld, maar het schuift wel door…”

VV Lemelerveld telt ongeveer 650 spelende leden en vormt dus een factor van belang in het dorp. De werkgroep die extra middelen probeert te genereren, bestaat op dit moment uit ongeveer vijftien man. “Sommigen schrokken echt toen ze meer hoorden over onze financiële positie. Als de kantine nog lang dicht moet blijven en we geen inkomsten hebben, dan wordt het penibel…”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.