Vuurwerkinleveractie in Salland op 28 en 29 december

REGIO – Inwoners van Olst-Wijhe, Deventer en Raalte die nog (zwaar) vuurwerk thuis hebben liggen, kunnen dat op maandag 28 en dinsdag 29 december inleveren. De actie wordt georganiseerd door de politie en de drie betrokken gemeenten.

Zwaar knalvuurwerk en vuurpijlen mogen vanaf dit jaar niet meer worden afgestoken in Nederland. Daarnaast geldt vanwege de corona voor de komende jaarwisseling een vuurwerkverbod en zijn de winkels die vuurwerk verkopen gesloten. Alleen het zogenaamde kindervuurwerk (categorie F1) is nog toegestaan.
Alle soorten vuurwerk (tot in totaal maximaal 25 kilo per persoon) zijn welkom bij de inleveractie. Het vuurwerk mag door inwoners worden vervoerd, wanneer aannemelijk kan worden gemaakt dat het rechtstreeks vanaf huis naar de inleverlocatie wordt gebracht. Voor de inleveractie hebben de drie gemeenten en politie speciale veiligheidsmaatregelen op de locatie getroffen. Inleveren kan in Deventer bij het politiebureau aan de Storminkstraat 2; in Wijhe bij de gemeentewerf aan de Industrieweg 8 en in Raalte bij het politiebureau aan de Mettingenlaan 80. Het politiebureau in Deventer is hiertoe op maandag geopend van 9.00 tot 13.00 uur en op dinsdag van 13.30 tot 17.30 uur; de gemeentewerf in Wijhe op maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op dinsdag van 11.30 tot 13.00 uur en het politiebureau in Raalte op maandag van 15.30 tot 17.30 uur en op dinsdag van 9.00 tot 11.00 uur.

Mensen die het vuurwerk willen inleveren kunnen dit op een tafel afgeven. Tijdens de inleveractie worden de lockdown-richtlijnen in acht genomen. Dit betekent dat er maximaal twee mensen bij elkaar op straat mogen staan, met 1,5 meter onderlinge afstand. Inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte kunnen kiezen in welke gemeente ze het vuurwerk inleveren. Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf is op de geselecteerde locaties en tijdstippen aanwezig om het vuurwerk op een veilige manier in te nemen en te classificeren. Zij zullen ook het vervoer, de opslag en uiteindelijk de vernietiging van het vuurwerk organiseren. Bij iedere locatie is een afvaardiging van de politie aanwezig. Ook is er beveiliging aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.