Vuurwerk inleveren kan ook morgen nog

REGIO – Inwoners van Olst-Wijhe, Deventer en Raalte die nog (zwaar) vuurwerk thuis hebben liggen, kunnen/konden dat vandaag en morgen inleveren bij de politie. Fotograaf Arnold Roolvink nam een kijkje bij het politiebureau in Raalte.

Daar stond de teller na een half uur op bijna twee kilo. Dat lijkt niet veel, maar bij het politiebureau in Deventer was er op dat moment 31 kilo ingeleverd en bij de gemeentewerf in Wijhe 17 kilo.

Zwaar knalvuurwerk en vuurpijlen mogen vanaf dit jaar niet meer worden afgestoken in Nederland. Daarnaast geldt vanwege de corona voor de komende jaarwisseling een vuurwerkverbod en zijn de winkels die vuurwerk verkopen gesloten. Alleen het zogenaamde kindervuurwerk (categorie F1) is nog toegestaan.

Alle soorten vuurwerk (tot in totaal maximaal 25 kilo per persoon) zijn welkom bij de inleveractie. Het vuurwerk mag door inwoners worden vervoerd, wanneer aannemelijk kan worden gemaakt dat het rechtstreeks vanaf huis naar de inleverlocatie wordt gebracht. Het politiebureau in Deventer is hiertoe morgen nog geopend van 13.30 tot 17.30 uur; de gemeentewerf in Wijhe van 11.30 tot 13.00 uur en het politiebureau in Raalte van 9.00 tot 11.00 uur.

Meer foto's

1 REACTIE

  1. En dan is het zware vuurwerk verboden, gaan we allemaal aan het carbid; er zijn al een kleine honderd aanmeldingen. Absurd en ook nog eens erg gevaarlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.