Sprengenberg krijgt extra tijd voor woningbouwplannen Heino

RAALTE – Sprengenberg Vastgoed heeft een jaar uitstel gekregen voor de plannen om twaalf woningen te ontwikkelen in Heino. In 2017 zei de gemeente toe medewerking te verlenen aan de bouw ervan; dit ter compensatie van de woningen die niet gerealiseerd konden worden op de locatie Dorpsstraat 44-46. Die toezegging loopt eind dit jaar af, maar de vastgoedontwikkelaar heeft nog geen overeenstemming bereikt over een definitieve locatie. Sprengenberg vroeg daarom om een verlenging van de termijn.

Ten tijde van de woningmarktcrisis was Sprengenberg Vastgoed eigenaar van de leegstaande garage aan de Dorpsstraat 44-46. Het voornemen was om daar zestien appartementen te realiseren. Vanuit de markt bleek daar echter geen belangstelling voor te bestaan en zo ontstond er, in de woorden van de gemeente, een rotte kies in Heino. De gemeente en Sprengenberg besloten daarop te bekijken wat de alternatieven waren. De plannen voor de appartementen kwamen te vervallen en in plaats daarvan kwam er een plan voor vier woningen, die inmiddels zijn gerealiseerd. Dat zorgde echter voor een stevige financiële tegenvaller bij Sprengenberg. Om aanpak van de locatie niet in de weg te zitten, deed de gemeente daarop een toezegging dat de ontwikkelaar elders in Heino twaalf (zestien min vier) woningen mocht bouwen.

Sprengenberg heeft daartoe inmiddels meerdere locaties onderzocht, maar er is nog geen overeenstemming bereikt. Volgens de gemeente heeft de projectontwikkelaar daar al veel tijd en moeite in gestoken. De plannen van Sprengenberg werden bovendien ook nog eens in de wielen gereden door de locatiestudie (voor andere woningbouwplannen) in Heino. Grondeigenaren waren in afwachting van de uitkomsten daarvan terughoudend.

Sprengenberg is op dit moment overigens met meerdere concrete locaties bezig. Voor één locatie is rond de zomer van dit jaar een plan gepresenteerd aan de gemeente. De gemeente ging daar echter niet akkoord mee. Sprengenberg wil nu een plan ontwikkelen dat past binnen de gemeentelijke kaders. “Door Sprengenberg een jaar uitstel te geven, krijgen zij de tijd om het plan aan te passen en overeenstemming te bereiken met de grondeigenaar”, zo concludeert de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.