Sallandse boeren delen chocomelk uit bij zorginstellingen

REGIO – Melkveehouders van Salland Boert en Eet Bewust hebben afgelopen vrijdag chocomelkpakketten afgeleverd bij het Weijtendaal in Wijhe en de RIBW en Dimence in Raalte. Het initiatief van de actie komt van zuivelcoöperatie Friesland Campina. Aan de oproep om zoveel mogelijk mensen rond de kerst te verrassen, werd in Salland ruimschoots gehoor gegeven. “De oproep kwam ook voorbij in de deelnemersapp van Salland Boert en Eet Bewust. Uit alle hoeken van de streek, meldden collega melkveehouders zich aan voor de actie. We hopen dat we hiermee een klein lichtpuntje kunnen brengen in een donkere periode”, laat Heleen van Beek, coördinator van Salland Boert en Eet Bewust, weten. In verband met de coronamaatregelen werden de pakketten (met slagroom en een kerstgroet) afgeleverd bij de deur. Bij het Weijtendaal in Wijhe kwamen Hein en Wendy van Schooten met hun kinderen en een trekker met veewagen langs om de spullen af te leveren. Het gezin ging later die dag ook op bezoek bij zorgcentrum Zandhove in Zwolle. Foto: Annet van Raalten