Home / Sallandcentraal / Raalter college wil dit jaar afzien van terrasbelasting

Raalter college wil dit jaar afzien van terrasbelasting

RAALTE – Het Raalter college van B&W stelt de gemeenteraad voor om voor het jaar 2020 geen precariobelasting (een terrasbelasting) te heffen, ook niet voor de uitbreiding van zomer- en winterterrassen. Raalte loopt hierdoor ruim 28.000 euro mis. Wethouder Melenhorst: “We zien dat ook in onze gemeente horecaondernemers hard getroffen worden. We willen er zijn voor onze ondernemers door mee te denken hoe ze deze periode door kunnen komen. Eerder deden we dit door uitbreiding van terrassen en winterterrassen toe te staan. Nu stellen we ook voor om geen precariobelasting te heffen. We hopen er op deze manier te kunnen zijn voor ondernemers en roepen hen om op zorgen te blijven delen met ons.” Verder wil het college ook voor een kwartaal van dit jaar geen marktgelden in rekening brengen. Daarbij gaat het om circa 13.000 euro aan misgelopen inkomsten. Wethouder Niens: “Daarnaast stellen we voor om de rijkscompensatie in te zetten om de gemiste inkomsten van leges voor evenementen op te kunnen vangen.” De misgelopen inkomsten kunnen worden opgevangen met financiële middelen die de gemeente daartoe van het Rijk heeft gekregen.

Foto: op 1 juni van dit jaar stonden mensen in de rij om het terras weer op te kunnen. Foto: Arnold Roolvink

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.