Raalte trekt portemonnee voor cultuursector

RAALTE – De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de cultuursector. Podia en musea moesten een aantal maanden hun deuren sluiten en mogen maar een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Koren, muziekverenigingen en een historische vereniging hebben het moeilijk omdat zij inkomsten missen doordat zij niet kunnen optreden en geen activiteiten kunnen organiseren.  Zo ook in de gemeente Raalte, die 110 culturele instellingen, verenigingen, kunstenaars, dirigenten en docenten kent.

Om de cultuursector te ondersteunen in coronatijd, heeft het Rijk geld beschikbaar gesteld. In de gemeente Raalte zijn er tot nu toe acht ondersteuningsverzoeken ingediend. Bij de afweging om financiële ondersteuning toe te kennen, heeft de gemeente gebruik gemaakt van het Koersdocument coronacrisis. Het Rijk heeft een budget beschikbaar gesteld waaruit deze steun betaald wordt.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.