Home / Sallandcentraal / Raalte roept carbidschieters op zich vooraf te melden

Raalte roept carbidschieters op zich vooraf te melden

RAALTE – De gemeente Raalte roept alle carbidschieters op om zich vooraf aan te melden. Dat is mogelijk via www.raalte.nl/carbidschieten. De gemeente wil namelijk proberen om alle locaties vooraf in beeld te hebben. Onder alle aanmeldingen verloot de gemeente twee waardebonnen van 100 euro, te besteden bij een horecagelegenheid of evenement naar keuze in de gemeente Raalte.

Bij het carbidschieten mogen maximaal twee personen samen zijn. Of alle mensen die bij één huishouden horen. Daarnaast gelden enkele regels waarop ook gecontroleerd zal worden: carbidschieten mag van 31 december 10.00 uur tot 1 januari 2.00 uur (’s nachts); niet binnen de bebouwde kom of op openbare wegen. De carbidschieters mogen geen harde voorwerpen zoals melkbusdeksels gebruiken (voetballen mogen wel); melkbussen mogen geen grotere inhoud hebben dan vijftig liter; er geldt een maximum van tien melkbussen in een straal van honderd meter; de ‘uitvoerders’ dienen mimimaal 16 jaar oud te zijn (altijd in aanwezigheid van een volwassene) en terreinen dienen te worden afgezet met lint.
De gemeente Raalte doet dit jaar weer mee aan de landelijke BOCK-campagne: de Bewust Oplettende Carbid Knaller. Het doel van deze campagne is om het carbidschieten veilig te laten verlopen. Op www.wieisdebock.nl vind je meer informatie over de BOCK-campagne. Zie verder www.raalte.nl/carbidschieten.

Foto: Archief

Lees ook

Inschrijving Diekmarkt geopend

WIJHE – Ondanks alle onzekerheid aangaande de coronamaatregelen gaan de voorbereidingen van de Diekmarkt op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.